Mitől különlegesek a Neumi antioxidáns termékek?
A Neumi HydraStat™ vízbázisú nanotechnológiát használ, amely kiemelkedően hatékony felszívódást biztosít. A glutation nanoméretűvé tették a maximális felszívódás érdekében, hogy gyorsan és hatékonyan jusson be a szervezetedbe.
A belső és külső glutation forrást a Neumi NutriSwish (kék színű flakon) és a Neumi Skin (fehér flakon, spray fejjel) biztosítja. A szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi, hogy a glutation azonnal felszívódjon, és gyorsan bekerüljön a véráramba.
Mi az a Glutation és miért fontos ennek a pótlása?
A glutation a szervezet legfontosabb antioxidánsa, amely minden egyes sejtben fellelhető.
„Mester antioxidánsként” is ismert, mivel sejteken belül fejti ki hatását, és képes maximalizálni az összes többi antioxidáns hatását, így a C- és E-vitaminokét, a Q+ Ubiquinolét, valamint az r-alfa-liponsavat.
Milyen tünetek és állapotok esetén nyújthat segítséget a glutation?
– Az immunrendszer optimális működésének fenntartásáért, a hatékony gyulladáscsökkentés elősegítéséért
– Különböző fertőzések elleni védekezésben
– Rosszindulatú folyamatok megelőzésében
– Sejtszintű energiaellátás fokozásáért, a mitokondriumok kiegyensúlyozott működéséért, az oxidatív stressz káros hatásainak csökkentéséért
– A máj méregtelenítő folyamataiban való támogatásban
– Az idegrendszer támogatásában
– Autoimmun állapotok kiegészítő kezelésében (például Hashimoto)
– Nőgyógyászati problémák, mint például endometriózis vagy mióma kiegészítő kezelésében
– Az egészséges immunrendszer fenntartásáért, a fertőzések elleni védekezésért és autoimmun folyamatokkal szembeni védelem érdekében.
A glutation elsődleges feladata a sejtek és mitokondriumok védelme a belső oxidációs folyamatok káros hatásaitól. Megóvja sejtjeink, szöveteink és szerveink épségét, ezért fontos szerepet játszik az öregedéssel összefüggő krónikus betegségek megelőzésében. A glutation kulcsszerepet játszik a méregtelenítésben, semlegesítve a szervezetben lévő toxinokat, védelmet nyújtva a sugárzás, a vegyi anyagok és a környezeti szennyezők káros hatásaival szemben.
Az antioxidáns nagymértékben növeli az immunrendszer hatékonyságát, védi az idegrendszert, fokozza a szervezet ellenállását a fertőzésekkel szemben, felgyorsítja a felépülést, és növeli az energiaszintet, valamint a vitalitást.
Az optimális egészség és hosszú élet elérése érdekében a szervezet glutation szintjét magas szinten kell tartanunk.
A glutation szintje jelentősen csökkenhet betegségek, fertőzések, stressz, helytelen táplálkozás, környezeti szennyezés, mérgezés és az öregedés következtében. A glutationhiány olyan problémákkal hozható összefüggésbe, mint az immunrendszeri zavarok, idegrendszeri problémák, autoimmun betegségek, energiahiány, gyenge méregtelenítési funkció, izomgyengeség, gyulladásos állapotok, és a sejtek rosszindulatú elváltozásai.
A glutation antioxidáns védelmi rendszerünk központi eleme.
A glutation három aminosavból (cisztein, glutaminsav, glicin) álló molekula, amelyet a szervezet kis mennyiségben önállóan is termel, de sok esetben pótlásra van szüksége.
A közhiedelemmel ellentétben bizonyítható, hogy a molekula szájon át történő bevitel során nem bomlik le a gyomor savas közegében, hanem felszívódik a béltraktusból a véráramba, eljutva a sejtekhez a Neumi NutriSwish folyékony nanotechnológiás glutation a nyelv alatt felszívódik.
A májban nagy mennyiségű glutation található, ami jól jelzi a méregtelenítési folyamatokban betöltött fontos szerepét.
Az alacsony glutation szint számos krónikus betegség, valamint legyengült immunrendszer esetén megfigyelhető, így az időseknek, a stressznek kitett, fizikailag és szellemileg megterhelt embereknek, illetve legyengült immunrendszerűeknek különösen szükségük van glutationra!
Angol nyelven számos kutatás foglalkozik a glutation szerepével az amerikai orvosi kutatások portálján:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=glutathione
A glutation (GSH) a legfontosabb – mindössze három aminosavból álló – vízoldékony antioxidáns molekula. Természetes formájában néhány gyümölcsben és zöldségben, valamint növényi és állati szövetekben fordul elő, nagyobb mennyiségben pedig fehérjetartalmú ételekben található.
A glutation lényegében pajzsként védi a szervezetünket a különböző külső behatásoktól (például UV sugárzás, radioaktív anyagok, szabad gyökök, különböző méreganyagok stb.), amelyek különféle betegségek kiváltói lehetnek.
A glutation kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer egészséges működésének megőrzésében. A vírusos fertőzések okozta oxidatív stressz hatására a sejtekben gyulladás alakulhat ki, és a glutation szintek kimutathatóan csökkennek. Az alacsony glutation szint és a fokozott fertőzési kockázat szoros összefüggésben állnak. A glutation kedvezően növeli az immunitásért felelős fehérvérsejtek, például a T-limfociták és a természetes ölősejtek (NK-sejtek) számát is.
Autoimmun betegségek esetén a glutationhiány megfigyelhető.
A kutatások szerint a glutation pozitívan befolyásolja az immunrendszer aktivitását, helyreállítva azt a normál állapotába, és gátolja az autoimmun betegségekre jellemző túlzott immunválasz és gyulladás kialakulását.
Antioxidáns védelem a szervezet fiatalságának megőrzéséért
A glutation a legfontosabb antioxidánsunk, amely védi szervezetünket az oxidáció ellen. A jelenlegi tudományos álláspont szerint az öregedés egyik fő oka a sejteket érő túlzott oxidációs folyamatok romboló és káros hatása.
Az oxidáció egy bizonyos mértékig jótékony (például sport közben), azonban a túlzott oxidáció már káros hatásokat gyakorolhat. Ennek hátterében gyakran egészségtelen életmód, stressz, helytelen táplálkozás és a környezeti toxinok állnak.
Az egészséges, fiatal szervezet antioxidáns rendszere próbálja védeni magát a külső és belső oxidáló hatásokkal szemben, hogy megelőzze a szövetek elhasználódását, ezáltal lassítva az öregedési folyamatokat, és biztosítva, hogy sejtjeink sokáig fiatalok és egészségesek maradhassanak.
A glutation antioxidánsként semlegesíti a sejteket károsító reaktív oxidáló molekulákat (szabad gyököket), amelyek károsíthatják a sejtmembránt és a sejt DNS-ét is. Ezen kívül a glutation fontos szerepet játszik más antioxidánsok, például a C- és E-vitaminok, valamint a Q+ Ubikinol újrahasznosításában.
A kutatások azt mutatják, hogy a magas glutation szint összefüggésben áll a hosszabb élettartammal és a lassabb öregedéssel.
A glutation a legnagyobb koncentrációban a májban és a vesékben található. A májban kiemelkedő szerepet játszik a II. fázisú méregtelenítési folyamatokban. Segíti a toxinok, idegen vegyi anyagok, potenciálisan rákkeltő anyagok, hormonok és környezetszennyező anyagok eltávolítását. Vízoldékony anyagokká alakítja őket, amelyek a szervezetből könnyen kiürülhetnek a vesén keresztül.
A glutation a teljes béltraktus nyálkahártyájában is jelen van, ahol megköti és semlegesíti a potenciális toxinokat, mielőtt azok felszívódnának a szervezetbe. Védi a bélfalat, amelynek gyengülése szivárgó bél problémához vezethet.
A glutation méregtelenítő képességét tovább növelhetjük egyéb kéntartalmú molekulákkal, mint például keresztesvirágú növényekkel (például brokkolival), r-alfa-liponsavval, N-acetil ciszteinnel, kurkumával, máriatövissel, B-vitaminokkal, szelénnel és más anyagokkal.
Agy és idegrendszer védelme.
Az agyunk sok oxigént használ fel, ezért rendkívül sebezhető az oxidatív károsodás miatt.
Ez az oxidatív károsodás hátrányosan befolyásolja neurológiai funkciókat és fejlődésünket, ami mitokondriális diszfunkcióhoz és számos neurodegeneratív betegséghez vezethet.
A glutation védelmet nyújt az agysejtek számára az oxidáció ellen. Az alacsony glutation-szint növeli neurodegeneratív betegségek kialakulásának kockázatát.
Az agyban felhalmozódó nehézfémek súlyos oxidatív stresszt és sejtkárosodást okozhatnak.
A glutation képes méregteleníteni a toxikus fémeket az agyban, ezáltal védi az idegrendszer egészségét.
Sejtek energiatermelése, vitalitás fokozása
- A mitokondriumok felelősek sejtjeink energiatermeléséért adenozin-trifoszfát (ATP) formájában.
- Működésük létfontosságú szerepet játszik a sejtek egészségében, a sejtek közötti kommunikációban, a sejtek szabályozott halálában és a sejtnövekedésben is.
- A kutatók ma úgy vélik, hogy a mitokondriumok egészsége közvetlenül kapcsolódik az öregedési folyamatainkhoz és a sejtek degeneratív betegségekkel szembeni ellenállóképességéhez.
- A glutation képes javítani a mitokondriumok egészségét, és közvetlenül befolyásolja energiatermelő képességeinket.
- A sejtbiológiai anyagcsere melléktermékei szintén szabadgyökök, amelyek romboló hatásúak, és ezek semlegesítésére is képes a glutation.
Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok – Glutationról a PubMeden olvashatók.
Figyelmeztetések:
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!